مجله آکادمی باغ کتاب

چرا با افزایش سن، وزن افراد بیشتر می شود؟!

سپتامبر 2019

منبع: Karolinska Institutet

بازیابی از وبگاه sciencedaily.com (شهریور 98)

بسیاری از افراد با افزایش سن تلاش می کنند تا وزن خود را تحت کنترل نگه دارند. پژوهش جدیدی در مؤسسۀ کارولینسکا[1] در سوئد مشخص کرده است که انتقال لیپیدهای موجود در بافت  چربی در طول سالمندی کاهش می یابد و به همین دلیل افزایش وزن آسان تر می شود، حتی اگر بیشتر از قبل غذا نخوریم و کمتر از قبل ورزش نکنیم. این پژوهش در مجلۀ Nature Medicine به چاپ رسیده است.

دانشمندان سلول های چربی 54 مرد و زن را در طول مدتی با میانگین 13 سال، مورد مطالعه قرار دادند. در این مدت کلیه افرادی که موضوع مطالعه بودند، صرفنظر از اینکه وزنشان کم یا زیاد شده بود، کاهش انتقال لیپیدها در بافت چربی، یعنی میزانی که لیپید (یا چربی) در سلول های چربی منتقل و ذخیره می شود، را نشان دادند.

طبق پژوهشی که با همکاری پژوهشگران دانشگاه اوپسالا در سوئد و دانشگاه لیون فرانسه انجام شد، افرادی که این موضوع را با مصرف کمتر کالری جبران نکردند، بطور متوسط 20 درصد به وزنشان اضافه شد. 

علاوه بر این، پژوهشگران انتقال لیپیدها را در 41 زن که جراحی چاقی انجام داده بودند، مورد مطالعه قرار دادند و بررسی کردند که میزان انتقال لیپیدها تا چه مقدار بر توانایی آنها در حفظ وزنشان طی چهار تا هفت سال پس از جراحی تأثیر داشته است. نتایج نشان داد که تنها آن عده ای که پیش از جراحی دارای میزان کمی بودند، توانستند انتقال لیپیدها را افزایش دهند و وزنی را که از دست داده بودند حفظ کنند. پژوهشگران بر این باور هستند که این امکان وجود دارد که این افراد نسبت به آن عده ای که پیش از جراحی دارای سطح بالاتری بودند، فضای بیشتری برای افزایش انتقال لیپیدها داشته اند.

پیتر آرنر[2]، استاد گروه پزشکی مؤسسۀ کارولینسکا و یکی از نویسندگان اصلی این پژوهش می گوید: «نتایج برای نخستین بار نشان می دهند که فرایندهای موجود در بافت چربی، تغییرات وزن بدن در طول سالمندی را تنظیم می کنند و به نحوی عمل می کنند که مستقل از عوامل دیگر هستند. این موضوع می تواند راه های جدیدی را برای درمان چاقی به رویمان بگشاید».

مطالعات پیشین نشان دادند که یک روش افزایش سرعت انتقال لیپیدها در بافت  چربی، ورزش بیشتر است. این پژوهش جدید، علاوه بر تأیید این مطلب، خاطر نشان می کند که نتایج بلندمدت جراحی کاهش وزن در صورتیکه با افزایش فعالیت بدنی همراه شوند، تأثیر بهتری خواهند داشت.

کریستی اسپالدینگ[3]، پژوهشگر ارشد گروه زیست  شناسی سلولی مولکولی مؤسسۀ کارولینکا که یکی دیگر از نویسندگان اصلی این پژوهش است، می گوید: «چاقی و بیماری های مرتبط با آن به یک مشکل جهانی تبدیل شده اند. شناخت دینامیک لیپیدها و آنچه که اندازۀ تودۀ چربی در بدن انسان را تنظیم می کند، تاکنون هیچگاه بیش از این مرتبط نبوده اند».

منبع: Karolinska Institutet

بازیابی از وبگاه sciencedaily.com (شهریور 98)

ترجمه: آکادمی باغ کتاب تهران

 

[1] Karolinska Institutet

[2] Peter Arner

[3] Kirsty Spalding


 

نظرات کاربران

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.