مجله آکادمی باغ کتاب

شگفتی های ساخت بشر: ساختمان امپایر استیت

ساختمان امپایر استیت[1] آسمانخراشی با شهرت جهانی است که در میدتاون منهتن[2] در شهر نیویورک قرار دارد و یکی از عجایب هفتگانۀ دنیای مدرن به شمار می رود. ارتفاع این ساختمان 1454 فوت (443.17 متر) و دارای 103 طبقه است. بازدیدکنندگان می توانند از عرشۀ فضای باز این ساختمان در طبقۀ 86 و عرشۀ فوقانی آن در طبقۀ 102، از نمای 360 درجۀ نیویورک و مناظر فراتر از آن لذت ببرند. کار ساخت، ساختمان امپایر استیت در 17 مارس 1930 آغاز شد و تنها یک سال بعد در 1 می 1931 به طور رسمی گشایش یافت.

حقایقی دربارۀ ساختمان امپایر استیت برای کودکان

  • عرشۀ اصلی آن بلندترین محوطۀ دید در فضای باز، در تمام شهر نیویورک است که شاید معروفترین عرشه در جهان هم باشد. بسیاری از صحنه های فیلم ها و برنامه های تلویزیونی در اینجا فیلمبرداری شده اند. این عرشه به دور کل ساختمان می گردد. از این محل می توان مجسمۀ آزادی، منهتن، پارک مرکزی، میدان تایمز و جاهای زیاد دیگری را دید. در اینجا دوربین هایی هم وجود دارد که به بازدیدکنندگان کمک می کنند تا بر روی جزئیات شهر متمرکز شوند.
  • از عرشۀ فوقانی، مناظر و چشم اندازها حتی از این هم باشکوه تر هستند. اگر هوا ابری نباشد، بازدیدکنندگان می توانند تا مسافت 80 مایلی (128.748 کیلومتری) را از تمام جهات ببینند. درواقع، در روزهایی که هوا خوب است، می توان مسافت های دورتر از ایالت نیویورک، تا نیوجرسی[3]، کنتیکت[4]، ماساچوست[5] و پنسیلوانیا[6] را مشاهده کرد.
  • اینطور گفته می شود که این ساختمان بدلیل رقابت بین دو صاحب کسب و کار آمریکایی به نام های والتر کرایسلر[7] از شرکت کرایسلر و جان جیکوب راسکوب[8] از جنرال موتورز[9] ساخته شد. آنها می خواستند ببینند که چه کسی می تواند بلندترین ساختمان را بسازد. زمانی که کار ساخت ساختمان امپایر استیت آغاز شد، ساختمان کرایسلر هنوز در حال ساخت بود. راسکوب از معماری به نام ویلیام لمب[10] خواست تا ساختمان او را طراحی کند که در نهایت برندۀ این رقابت شد.
  • حدود 3400 کارگر به ساخت این آسمانخراش کمک کردند. این کار فقط 410 روز طول کشید که سریعتر از چیزی بود که مردم فکرش را می کردند. نام این ساختمان از روی نام مستعار نیویورک که امپایر استیت است، نامگذاری شده است. این ساختمان از سال 1931 تا سال 1973 که ساختمان قبلی مرکز تجارت جهانی[11] ساخته شد، بلندترین آسمانخراش جهان بود.
  • در ساختمان امپایر استیت فروشگاه ها و رستوران های زیادی وجود دارد، از رستوران سوشی گرفته تا آبمیوه فروشی، داروخانه و فروشگاه رسمی ساختمان امپایر استیت. دفاتر کسب و کارهای زیادی هم در این ساختمان قرار دارند. در واقع، به همین دلیل است که این ساختمان کد پستی مخصوص به خودش را دارد که عدد آن 10118 است!
  • رنگ های چراغ های این ساختمان در طول سال برای گرامیداشت مناسبت ها و سازمان های مختلف تغییر می کند. لامپ های ال ای دی می توانند با 16 میلیون رنگ مختلف بدرخشند.
  • ساختمان امپایر استیت به سبک آرت دکو[12] ساخته شده و طراحی های هندسی زیادی دارد. در سال 2009، کار نوسازی قسمت داخلی لابی به شکل طرح اصلی آن در دهۀ 1930، آغاز شد. 
  • تا سال 1976، 50 میلیون نفر از عرشۀ مشاهدۀ ساختمان امپایر استیت بازدید کردند. این یعنی بازدید حدود 4 میلیون نفر در سال!
  • در این ساختمان 6514 پنجره و 73 آسانسور وجود دارد. تعداد پله های این ساختمان از طبقۀ همکف تا طبقۀ 102، 1872 عدد است. یک مسابقۀ سالانه هم تا طبقۀ 86 وجود دارد که مسابقه دهندگان باید از 1576 پله، با دویدن بالا بروند!
  • قسمت خارجی این آسمانخراش در سال 1962 برای اولین بار تمیز و شسته شد. شست و شوی کامل ساختمان بوسیلۀ 30 نفر انجام شد و این کار شش ماه طول کشید!
  • ظاهراً ساختمان امپایر استیت هر سال حدود 25 بار مورد اصابت صاعقه قرار می گیرد.

منبع: scienceforkidsclub (2020)

ترجمه: آکادمی کودک باغ کتاب تهران

 

[1] The Empire State Building

[2] Midtown Manhattan

[3] New Jersey

[4] Connecticut

[5] Massachusetts

[6] Pennsylvania

[7] Walter Chrysler

[8] John Jakob Raskob

[9] General Motors

[10] William Lamb

[11] World Trade Center

[12] Art Deco Style


 

نظرات کاربران

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.